Saturday , 6 february 2016


Hello and Asalamualaikum ..

lame dah tak update blog nie .. hehe sorry okay .. i takde mood .. you know what .. someone mqke me fallin in love .. he is too nice but hmm .. i feel something wrong that we cant being together .. i feel so sad .. hmm .. btw he is good in art .. he is too talent in doing something .... he is too gentel .. i love him .. haha .. but in a same time .. i feel scared .. donnow why hmm .. whtever ..ai nak p kelas ni .. nnti balik i sambung cite ni .. hehehhe bye 

message for my king ♥

Thanks sbb penuhi permintaan i .. good trial king >.<

Friday , 9 october 2015 .


Hello gais .. sorry for not updated a long time ago haha .. nk cite pasal king jap harini .. hmm love story katekan huhu Hatifirst im sorry for not replying your  chat its bcoz of i dunt want you get depressed bcoz of my bad words haha ofcoz i akn bagi kate2 kejam .. heart broken katekan but i tak sanggup nak reply hoho sebabnye nak you rase ape i rase hoho .. im sorry for being annoying selama our relationship terjalin .. im weird kan ?  Itu kelainan I dgn org lain hmm im sorry for not understand you .. im sorry for make you SERABUT but you said that i tak pernah buat you serabut .. kan ? ikhlas ke tu ? Hmm whatever .. actually i dont wanna clash wif you yet .. but you realized that time never be repeat again .. what ? ? Im too frust with your word tuu .. i thought you akan mempertahankan but you merelakan .. im so upset .. then you said that i have someone to replace you already .. what ? Not so easy la king .. dont over thinking about me .. im not like that .. i still in love with you .. hoho .. but you r not .. right ? So for what reason are you tears for fyza ? He dont wants you .. he give up on you .. then you said that you never deleting my picture .. never erasing my face in your art .. but why ? Are you still love me ? This is my stupid question right ? Hmm .. i just being ego .. im not deleting your picture in my fhone .. in my art .. but i just only delete your pic in ig .. i do it bcoz i want your PERHATIAN  .. i blocked you bcoz i want you text me .. but you r not .. then i send you a message that i wants clash wif you .. thats only a game .. i just only joking .. with hope you replying my text .. but you r not .. then one weeks selepas tu you text me dalam message tu you looks like accept that we must to ending our relationship .. haha thats funny .. hmm but truly i dont want .. n thats your last message .. so i should not replying your last message bcoz i dont wanna be a last person that sending you a bad message .. hoho .. im really sorry .. good luck for your spm .. thanks for everything .. thanks for your advice .. thanks for be a good king to me .. thanks for make me happy .. thanks for still keep my pictures .. thanks for drawing me .. thanks for the hadiah yg ai tai ambik2 dgn your sis tu .. haha .. i appreciate all you give to me but what you give that you get back rite ? Senyum im sorry for my sins .. thats all thankyou ..

sincerely from me , your friend ,

HANIS AFIZA

senior saye ♥

kami ♡

FRIDAY , 2 OCTOBER 2015


Assalamualaikum n hello gaiss .. acecece baik ah aku bagi salam harini .. haha aku mmg baik pon kan ?Malu orang je tak perasan .. huhu .. wutever .. nak citer sal pe eh ? Lame tak updated hehe  ..biasa la malas nak menaip .. kalau guna pc ke laptop ke boleh tahan nie tak gua tab .. haih capeekk deh gua .. haha .. guna je ape yang ade .. Senyuman Lebar hmm .. nk citer sal ape eh ? Cukin ? Malas nk citer sal ye .. takdok cite .. haha .. citer sal asma ah ? Kk fine .. hakak senior nie merupakan hakak yg paling rapat dgn aku .. ai kenal die since die fom 4 ..  dulu aku merupakan seseorg yg active berfacebook .. kejar glamour ke ? Haha btw aku nie mmg suke kalau bab2 famous tapi skang nie rase tak berguna dah semua tu .. setakat dpt like buat ape ? Tak bagi faedah langsung .. haha ingat kau duk kat dunia nie selama lamanya ke ? Jgn duk taksub sgt la dgn dunia yg penuh godaan dan fana nie .. huhu  haih tgk jadi citer topik dunia la pulak haha Malu ok beralih kepada si asma husna tu .. aku yg mule2 tegur die .. biasa la aku kan friendly haha skang tak frendly sgt sbb cuba nk jadi cool haha ok mengade .. kiteorg brkenalan di laman sosial yg dinamakan facebook .. biasa la aku nie mmg suke brkwn dgn org yg lebih tua dari aku .. sbb dorg lebih matured dan brpengalaman haha tapi aku silap asma dok matured pon haha die nie childish macam aku jugak thats why kami dpt mnjalinkn hubungn silaturahim  nie sampai tahap nie .. aku pon tak tahu kenapa boleh jadi rapat cmnie .. haha .. sayang gile kot aku kat dia .. sampai jeles klau die rapat dgn bdk laen nak nak bihan haha .. Senyuman Lebar aku pon tak tahu kenapa aku cepat dpt rapat dgn senior2 .. mungkin jiwa kiteorg same haha .. serasi gitu loh .. heee .. first rahsia yg die share pasal A***** A**** tu .. haha .. mungkin aku pandai cungkil rahsia haha .. btw aku ade sixsense haha .. tapi aku rase bersyukur dgn semua yg aku dapat .. Alhamdulillah .. sejak dari perkenalan tu kiteorg jadi rapat hingga skang .. pasal bihah pulak aku tak tahu mcm mane aku boleh rapat .. semua bermula dari Adam kot .. pasal aku clash tu .. dasar lelaki tak guna haha aku bersyukur sgt sbb dijauhkan drp Adam tu .. mmg la sedih jugak tapi lame2 okay la .. thats mean he is not my true love .. haha whatever .. bihah pulak baik orgnye .. retis wane ngat op sema op ? Suare sedak .. masok sedak .. kek itang ye pon sedak .. haha .. actually aku nak ajak bihah g b . Payong sbb nk beli young taufu .. aku mengidam nih .. haihh .. lapar .. dia dua org nie sgt memahami .. thanks to both of you ily .. hahaCiumhmm .. aku tak sabar nak jumpa asma .. maklumla die nie kat belajar luar dri negeri TERENGANU .. UITM PINENG rasanya haha .. gud luck bebeh n also gud luck to bihan for your exam (STPM) heeee .. kLau dgn bihah mmg aku selalu jumpe kat sek . Hehe .. 2 org nie tiap2 cuti mesti pegi umah aku mai jenguk aku katekan haha Hehe rindu la tu .. org kat sini pun ringdu heee .. malas nak menaip nih haha setakat nie jelah .. nanti kalau ade moodd aku sambung balik haha bye bye bye Assalamualaikum n gednite Tenang

tentang manusia .

Sunday , 27 september 2015


Helloo and selamat malam gaisss Senyuman Lebar how are you owner this acc ? Haha .. kau tanye kabar aku ke ?  Hisshh terharunya Malu stop joking fyza ( nah nie diee nick name sebenar aku ) hehe ..maku rasa macam nak belasah orang jah .. kate nak berubah Bersiul berubah la sangat awk tu pijaaa ... hmm hang jangan la ckp cmtu .. aku berubah bukan nak jadi macam ustazah .. aku nak jadi fyza yg better than fyza yg nie haa .. Senyuman Lebar haih agak2 arr .. Gila hmm aku tengah despressed nih .. cube teka aku stress sbb ape ? Takyah teka2 last2 aku yanh jawab jugak hahaha .. mestilah pasal mamat yang digelar CUKIN tu Bersiul mamat nie gile annoying gile kauuuu .. gile gile gile ..  jap aku tanya .. ` aku nie sape bagi kau king ? ' am i your girl ? It just wasting my time je tanye you .. semua dusta .. aku nie just sampah je bagi kau kan ..  atau pon art tool kau tu .. diguna apabila diperlukan .. huhh .. wut de hell ? Aku bukan ape .. aku cume terasa .. im useless to you .. not just to you but to everyone .. huh sial .. dasar manusia bodoh !! Aku juga manusia seperti mereka .. manusia bodoh .. leka akan dunia yang fana .. kau manusia punya hati begitu juga aku punya hati juga perasaan .. Hati tapi mengapa mereka sering melukakan aku sedangkan aku berupaya sedaya upaya menjaga hati mereka sehingga hati sendiri tdak terjaga .. inilah manusia .. tidak pernah bersyukur dengan apa yang ada .. cuba kau tanya pada sang mentari.. adakah kau berguna padanya ? Sudah pasti YA kerana apa gunanya ada cahaya jika tidak ada manusia .. jika kau kata ia berguna pada tumbuhan .. tumbuhan juga berkata apa gunanya aku jika tiada manusia .. apa kau fikir semua itu wahai manusia sekalian ?  Semua yang ada di bumi  Allah ini saling bergantung sesama sendiri .. tidak bergunakah aku wahai syukrin aidillllllll ? Sudah lupakan saja .. aiu tahu siapa diriku hanya pantas digelar manusia pendosa .. haih bakpe la aku nie .. Tidak pasti takpela .. esok2 la kay aku bercerita dah pukul 12 : 42 malam doh nih .. esok sekolah bebeh .. haih malas .. malas2 pon you must to go fyza .. kk bye goodnight ASSALAMUALAIKUM ..Mengenyitkan mata

sis tengah blur :(

Friday , 24 september 2015


Hello gais Tenang hoho .. harini nak story ape eh ? Its nothing haha .. takde pape yg berlaku .. smlam sis tido awaiiii .. eh yeke ? tak2 .. sis tertido tunggu abg sis balik .. baru ja nak pinjam hotspot sbb sis nak on wassap .. sis nak tengok ade org text sis tak .. Hoho so , pagi nie sis baru dpt online .. sis terus bukak wassap then tgk sape yg hntr chat .. sbb biasenye takde sape yg contact sis Sedih sedih deh ..haha tapi semalam tykah , qaid and kakk senior sis yg ketoq tuu yg text sis .. yeah2 .. but sebenarnya sis tunggu MYKING yg hntr chat .. tapi mmg takdelah .. hampeh betul hang nie king .. ok fine mmg patut aku mtk clash .. tapi you tak bagi pape respon pon .. king ? you sedar tak yang you tak contact i dah sebulan ? Hmm kalau ye pon nak ignore ai ..at least kate la okay kite clash .. haha tapi no reponseee .. what De hell ? Gila sis tak faham lah dgn hang .. sis mmg sayang tapi sis ... entah lah .. suke hati hang la yg penting sis anngap our relationship is OVER ( do i make a silly action ? ) .. takpe menyesal kemudian hari .. sis redo .. kalu dah jodoh ... hmm .. sis malas nk fikir bnyk2 .. nanti hati sìs sakit balik .. dgn bnyk masalh tak selesai .. sis tahu la hang dah bace mesej sis tapi hang ignore ja kan ? Nanti kalau you text sis , sis ignore gak la .. deal kaN ? Malu entah lah kenapa dgn sis .. sis tak faham la dgn hang nih .. hang buat sis `wonder ' sis rase bersalah lah sebab sis yg putuskan bukan hang .. tapi tak salah kan ? Sis hidup sensorang pon boleh  la .. ade kawan2 sis ..hmm kawan2 pon Tidak pasti haih .. nothing .. hang pon bagitau sis yang ` having frends such a great thing for us kan '  Berbntuk cmtu la .. haha .. meh sini sis nak flashback sikit .. dulu time kite kawan je you slalu cube cari mase untuk ai .. tapi bile you dapat ai .. ai you abaikan je . Tanye kabar pon tak .. i bukan tak nak bersyukur .. i bersyukur tapi you OVER sangat .. hubungan kite nie just only a game kah ? You fikir ai anngp hubungn nie untuk sementara ke ? I cube be loyal , cube trust you .. but you dah dua kali act like this .. i tai faham ape masalah you .. i should know king .. i bukan mintak semua perkra you story kat ai .. ai tak mintak you mesej ai selalu .. is it ? Ok laaSedih sis taktau nak cakap ape .. sis blur .. sis redo je .. sis redo .. gudluck for your SPM bruh ! May Allah bless you .. hope you are having a good life .. thats all from me ASSALAMUALAIKUM Senyuman Lebar

happy eid adha !

Sis rindu owner art nie >:

Thursday , 24 september 2015 .


Hello gais ... wanna wish something .. what is it ? Keliru happy eid adha ols ! Hehe .. forgive all my sins gais .. hmm .. tahun nie sis bnyk sgt ujian .. takpe sis redo .. sis nak sgt berubah .. dan sis brhrp someone dpt guide sis .. Ya Allah bukakanlah pintu hati hanis afiza herman untuk menjadi seorang insan yang lebih baik dan solehah .. amin ( same2 amin okayh ? ) Senyuman Lebar first step ialah mohon ampun pada Allah , taubat nasuha .. bnyk dose aku nih haaa .. second mtk maaf dgn mak bapak dulu and kalau ade salh dgn org p mtm maaf heheHehe hmm pastu ? About relationship ? CouplE ? Hm  .. aku dah mtk clash .. sebab ? Private deh .. haih .. nk share sikit jah harini .. taknak sedih2 fyza .. you must go on .. stay strong fyza .. you are you right ? hati nie tak pernah tak sayang Hatitapi mungin nie dah takdir .. aku yang tentukan semua nie .. aku yg buat keputusan .. so jgn nk sedih2 .. tak matured sgt .. haha .. whatever .. aku okay la .. jgn bnyk tanye lepas nie .. kalau dah clash tu clash jela .. takyah nk getback getback .. kalau ade jodoh nasi minyak deh ?kalau takde jodoh kite kawan ? HeheSenyuman Lebar lagipon sebelum nie dah ade pengalaman kan ? Kau kan sado fyza ... haha sado lah sgt awk tu .. menangis siang malam tu ape ? Eh jap3 .. menagis bukan sebab kite lemah okay .. kadang2 menagis boleh buat kite lebih strong .. harap mcm tu la .. haha .. be another fyza la ye .. hehe .. muzzammil dah takde , qaid pon aku dah jarang2 contact .. my boy  dah lame tak contact aku je mcm trhegeh hegeh stop do it la fyza .. you kan ade maruah .. iam talking about maruah kee ? Haha kk fine .. hmm .. watever happy eid adha Mengenyitkan mata thats all untuk harini Assalamualaikum Senyum

spend time ♡

Kait ke dgn emotion nie ? Haha

Tuesday , 22 september 2015


Hallo guys .Senyuman Lebar. how are you today ? Biar aku jawab .. okay la sikit dari yesterday .. haha mesti ade sebab kan ? Kan ?  Fine cmni .. harini sis spend time dgn bae2 sis a.k.a bestfrend sis hehe .. who's det ? Sape eh ? Kkay aku jwb aku jwb .. hanis (ayu ) and tyyyykkahh ..die org nie mmg sahabat sejati laa .. aku respect kat dorang .. love both of you guys .. Cintahmm .. brbalik pd topic tadi .. why aku feel better than yesterday ? Sebabnye jumpe dorang la ..kiteorg sharing masalah tapi hakitkatnye aku je yang selalu cakap bnyk .. ye ye aku cakap bnyk haha .. but dgn org yg aku rapat je kayh .. hehe .. actually tykah tak tahu aku nk pegi umah die .. sbb mulenye aku just discus dgn hanis jaa ..  so .. pagi tadi aku pegi umah die dalam pukul 10 gitu .. smpai je kat destinasi ( umah hanis ) aku terus bagi salam n masuk bile ditawarkan n then salam dgn her mother (perkara wajib 4 me) bagi senyuman yang manis .. wah wah macam nak ngorat mak die la pulak .. dont be misunderstanding la awakkk .. i just bagi penghormatan ..faham ? Hehe .. then jumpe hanis yang baru sudah mandi agaknya tapi dah berpakaian jersi dan trdpt tuala mengelubungi rambutnya ..Berkelip mata okay mmg sah2 baru sudah mandi .. haha (sorry bae) pastu kiteorg just play wif our gajet .. lepastu her mother n her father dah nak kluar masetu .. and her mother said ` ma tinggal lu ea kekgi suh hanis wat air ' camnie kot pesanan .. haha .. tapi aku tak la mintak air dgn hanis .. haha .. pastu ai ade trdgr suara lelaki matang .. siapakah ?Berkelip mataHer father kah ? No sbb her father dah kluar masetu .. adik die kah ? Eh tak adik die tak nampk mcm matang pon haha (tahun 6) okay adik die nie tak habis2 dgn senyum malu2 .. haha mcm his brother laa .. kalau senyum gile comel ahha Malu.. opss .. his brother ? Mungkinkah ? Sape lagi kan ? watever .. mamat nie mmg annoying gile since kiteorg knl .. dah2 ckp psl die .. sambung .. lepas tu ai pon rase krik2 sbb masetu ai sensorg ja kat sofa dpn tv .. so , i text hanis nk pegi bilik die .. maklumla minah nie masuk bilik tak kasi tahu ., charge fhone katenye . Bereh bereh .. pastu ai pon pegi terus menuju ke biliknya yg trltk hanya 8 langkah kaki je kot dri sofa tu .. dekat ja .. lepastu masuk kiteorg mula bergosip .. cis bergosip mak hangGila  .. watever ..lepastu kdgran laungan azan zuhur .. i pegi ambik wudhuk bukan maen lagi cover sbb taknak tgk muke her brother .. then i feel safe bile dgr enjin motor dihidupkan .. sbb mesti die nk kuar .. fuhh lega beb .. fine .. pastu keluar je dari bilik air terus masuk bilik hanis p solat zuhur .. then giliran hanis pulak .. lepas selesai semua .. kite org slow2 ke rumah tykah .. ke rumah tykah kah kite ? Ops baru engat yang her father ade pesan .. ' mek balik lewat sikit sbb nk suh tolong huat kuih ngn hanis ' aku hnya sekadar trsenyum ..Senyum haha .. k fine .. beralih ke topic tadi balik .. ke rumah tykah kah kite ? Lepastu kiteorg kelur dr bilik .. hanis pulaj pegi cepat sgt .. i pon follow jah ., then trnmpk kelibat her bro ade kat sofa tgh tonton Tv agaknya .. ai pon trpksa lalu jee jalan tu sbb takdok jalan laen doh weh .. ah lantaklah .. aku bkn maen cover (cover cool) tapii last2 ketawa jugak haih bongok  haha watever .. tapi mase tu sumpah aku tak nak pandang die .. sakit hati kau tahu ape ? Tidak pastiLagipon aku dtg bukan sbb nk jumpe die okay ... huhuhu .. watever .. tapi hati nie tak pernah tak sayang haha .. watever .. lepastu aku dgn hanis  teruskan hajat kami ke rumah ATIKAH .. sampai je kat sane tengok ade kelibat tykah yang agak pelik sebab trdpt bintik2 kuning pada wajah licin beliau haha .. apakah itu ? TerperanjatAku mula curious .. lantas brtnya apakah itu .. maka dgn tiada rasa segan beliau berkata ` KUNYIT ' haha untuk apakah ? For her pimple ..haha sorry tykah dont angry ..haha fine2 .. lepastu gajet msih tak dilupakn .. bdk nie 2 org leka dgn gajet .. haha .. i pon krik krik then follow dorg maen fhone .. haha ape aku buat ? Aku selfie je .. haha .. nk chat dgn spe ? Nk mesej dgn spe ? SedihTakde org nak layan aku haha .. so watevr then tykah buat keje kursus PA die sementara hanis masih dgn fhone sbb fail die dlm kereta ayahnye .. dan aku ? Aku bercerita la .. haha .. sambil2 tu kite org kasi tahu secret ler haha .. whatever .. lepas selesai semua .. dorg nk hantar aku balik tapu sebelum tu kiteorg buat ape ? Ce teke ce teke ? Haha selfie la awak haha .. lepas selfie dorg hantr aku balik even tengah hujan .. tapi rintik2 ja .. haha .. takpe ., kalau demam .. demam same2 kay ? Haha dah2 cukup2 .. ok bye goodnight and Assalamualaikum Hehe ( kait ke dgn gmbr emotion kat atas tu ? ) haha  

Nie diary kesayagan sis .. haha simple kan ? Sis mmg suke bnda simple2 ..btw sis nie simple orangnye .. hehe

Promise me , No matter what happens we still together ~

sis dah kenal mane kawan mane lawan .

21 september 2015


Hello and selamat pagii ols ..Senyum hmm how about you ? Okay kot , kot laa .. haih .. kali nie nk citer topic pe ? Okay kali nie topic yg agak menyedihkan ..Keliru haha sedih ke ? Dok ah , sakit hati ade ah .. huhu .. nie sume pasal muzzammil a.k.a matmil annoying tuuu .. aku mtk maaf bkn maen baik2 ..tapii terima maaf pon tak bahkan dilayan buruk pulakMenangis .. what de type of human ? Okay aku tak nak lah kutuk2 kau kat sini .. nanti kau bace TERSENTAP la pulak kan ? Huh , ops kau bukan jenis cam aku kan .. tak sentap laa ..tak block2 orang .. hmm ... aku nie jahat .. aku tahu sume tuu .. tapi dengar sini , jahat jahat aku pon ade baiknye ... mungkin kau dah give up dgn prangai aku yang lupe kawan nie kan ? Maaf la tapi hakikatnye aku tak pernah lupe kau .. Tidak pasti5kau kawan aku .. kawan baik aku .. aku tak pernah anggap kau useless .. meh sini nk bocorkan rahsia .. dalam mimpi aku just ade 3 org pemuda ( ecececeh ) Malufirst , mestilah cukinnn yang mcm chipsmiro tu , second matmil annoying gile nie haa , third pulak qaid yang bdk misteri tu .. haha aku ja yang panggil cmtu haha .. aku just rapat ngn 3 org laki nie jaaa .. hoho .. but tak la rapat sgt .. dlm media sosial jah .. semua aku anggapp BESTFRIEND . But cukinnn is my **** haha{#smileys123.tonqueout} .. hmm .. semua tak faham aku .. cukup2 pasal 3 org nih .. fokuskan pada matmil jah kayhh .. matmil matmil (  batuk la nnti tu ) skang nie aku suruh kau block aku kan ? Tapi last2 aku jugak yg block kau , kurang matangkah aku ? Lantaklah kurang matang pon ..GilaMengapa aku diwujudkan ? Aku hanya hamba Allah , Allah yang tntukan .. tidak ku pinta dihidupkan , tidak ku mahu diwujudkan .. tapi apakan daya akau hanya manusia biasa punyai kelebihan dan juga kekurangan .. tapi mengapa masih ada manusia mempersoalan semua itu .. kau muzzammil juga seorang manusia .. kau berkata tidak bertapis kata .. haihhh .. gile gile gile ..Gila Ya Allah mengapa mesti ada perasaan ini .. sakit .. skang baru aku kenal mane kawan mane lawanTenang .. aku harap lepas nie kau tak kan pernah kenal aku dan takkan pernah jumpe aku .. kewujudan mu bagiku hanya sebagai imaginasi .. kate la nak kate ape , aku tak peduli .. aku tak ambik hati ..Malu asal aku tahu apa yang sedang aku lakukan .. ( bahasa melayu pekat ka ? ) hehe .. hmmm .. malas nk fikir dah .. anggap semua tu hanya mimpi jelah .. i dont need a frend like you .. ( kau pon tak perlukan aku jugak ) Liarhaha ..` perasan no 1 ' okay aku mmg perasan orangnye .. tak pernah tak perasan ( puas hati ? ) no need sorry la , sebab aku yang salah bukan KAU !  Sentap jaa harini :) tak nak cakap panjang and also tak nak CAKAP BANYAK ..so thats all thank you and ASSALAMUALAIKUM ..Mengenyitkan mata

what's up ?

Wednesday , 17 september 2015


Helloo gais .. we meet againTenang .. what's up pijjaaa ? Are you feeling well ? No i am not Sedih.. i am fucking sad .. this life is pointless ..Tidak pasti why do you think like that ?  You r wrong .. this life is not pointless if you make it easy .. you'll created it .. you yg buat hdup you mcm nie .. Gilait is your fault .. please .. think positive .. i cant ..Sedih why ? I just dunno .. i just get sad without knowing why .. sometime i being crazy like a sycho person .. Liardo you notice it guys ? Hmm .. this life is complicated .. come on pijaaa .. jgn la terus macam nie .. sampai bile ?  Gilatahun depan dah nak spm .. kau perlu fokus 100% dlm pelajaran .. kau tu tak bijak sgt ..Gila kan best jadi genius haha ..Senyuman Lebar koya .. hmm .. okay fine .. aku nie betul2 ke nak pindah ? Aku nie serius ke ? MenangisHmm jap aku fikir .. de answer is yes .. tapi aku rasa tak perlu .. mungkin masuk sek laen brtmbh teruk ? Berkelip mataYou need someone who is always beside you right ?  Betul la tu .Tidak
 pasti. aku jaga hati orang sehinggakan hati aku tak terjaga .. hey .. kau pikir hati kau je perlu dijage ? Bersiul Hati aku ? Sape nak jage ? Tak guna .. tak guna .. macam mane aku nak jadi positif kalau kau nilai diri aku negatif ..Keliru i need your cooperation .. aku perlukan kerjasama .. aku rindu kawan2 aku yg dulu Sedih.. yang ade saat aku susah aku happy even asyik gaduh je tapi gaduh2 pon takdelah sampai terhiris sampai takde ubat .. kau pujuk aku , aku okay la .. kan kan along  ? HeheMmg aku keras kepala .. mmg aku tak suke mngalah .. tapi skang aku dah belajar mengalah .. Senyuman Lebar tapi mengalah tu tengok la pulak dlm keadaan cane .. hehe .. cukup la untuk hari ni ..  have a good dayyy awk Mengenyitkan mata Assalamualaikum 

Harini sis terlebih feeling .. haha .. sis tengah rindukan seseorang .. well no text no call no and none .. whatever .. ok la sis nak makan :p

tentang guaa :>

Wednesday , 16 september 2015


Hello gaisSenyuman Lebar .. i am back Mengenyitkan mata.. hmm .. malam2 cegini ade mood eh nk berbloging ? KeliruDah pagi dah kot awak eh .. 1:44 pagi oihh .. Bersiulasal kau tak tido2 lagi nih .. up to me .{#smileys123.tonqueout}. fine harini aku ta pi skola .. sebab ? Sebabnye aku tak nak exam Senyuman Lebar.. nie semua pasal aku tak study semalam maklumlah tak de mood nak study pastu tido awal Malu.. hajat nak bangun balik pukul 3 pagi .. tut tut tak bangun2Sedih .. wut the hell ? Haha ..Senyuman Lebar dahlar subjek tu subjek yang banyak kene hafal ..dahlar tak faham langsung Gila.. duk blaja lam kelas .. krik krik je .. ape cikgu cakap aku tak faham  sebenarnyeMalu .. tapi ade la faham sikit2 tu .Senyuman Lebar. haha biasa la salah aku jugak .. diri nie hanyut entah kemana .. salah aku jugak tak pi tanye cikgu tu .Sedih. tula kau ade mulut tak nak guna .. Gilamulut tu function die untuk bertanya bukannye bercakap 24 jam .. kurangkan bercakap lebih baik daripada lebihkan bercakap .. haha ..Malu situasi aku nie same la macam peribahasa ` malu bertanya sesat jalan ' aku sokong 100% pepatah melayu tu haha Tenangdah lepas dah pon .. tak yah kecoh2 kat sini .. haihh aku nie pulak tak stress satu hari mmg tak sah ..Tidak pasti awat dgn hang nie pijaaa ? Mcm orang gila dah aku tengok diri aku haha .. dah lah sycho {#smileys123.tonqueout}.. sedap mulut hang ja kate aku sycho yeGila.. haha opsss sorryy .. wutever .. exam pon aku tak ambik harini .. 3 subjet dah dapat mark `TH ' gile kau pijaaaa .Berkelip mata. asal kau jadik camnie skang ? Hmm sedih oihh dgnn sikap hang laguni ..Tidak pastiactually aku nak jadik pijaa yg dulu .. yang cheerful .. confident ..But why i cant be like that again ? Keliru Nie sume pasal tindakan bodoh aku ler nie .. jgn asyik salahkan orang .. pandang diri kite dulu .. muhasabah diri .Senyum. mane tahu semuanye berpunce dari kite sndiri kan ? Kan ? Hehe .Hehe. aku dah nekad nak pindah sekolah .. i wanna be another pijjaaa .. please .. mmg agak berat dirii nie nak pegi Sedih .. mesti sarah sedih gile .. aku pon sedih sarah ..Menangis kau bnyk tolong aku .. dgn kau lah aku boleh jadi diri aku Tidak pasti.. kalau balik dr skul wajib pi lepak umah kau sampai petang .. makan mknan kat umah kau smpai habis haha funny Senyuman Lebar.. tapi malangnye kite duk kelas laen2 .. haihh .. tapi bak kate yunieee ` sampai bile awk nk jadik cmni ? ' thats rite .Tenang sampai bile aku nak cmni .. asyik nagis jeee .. orang ta faham perasaan aku ..Menangis kaunselor pon 2×5 jah .. haihh .. geram ..Sakit takpelaaa .. gtg now .. see you soon .. ASSALAMUALAIKUM Wah

first day

Hellooo everybadihhh Mengenyitkan mata.. my name is piijjaaa haha but it is not my real name .. nak tahu name sebenar aku tak ? Tak payah laaa , tak penting pon hehe{#smileys123.tonqueout} .. wateverr .. k fine , memandangkan hari nie hari first aku berbloging ..exuse mee , setahu aku kau tu dah ade blog sebelum nie kan ? Eh yeke ? Haha yela yela .. mmg aku ade pon tapi blog tu dah lame mati .. penuh dgn memoriesss nak nak memori dgn bestfrend aku , muzzammil .. huhu .Tidak pasti. but aku dah malas nk berbestfrend frend bagai , nanti jatuh hati pulak susah weh , haha so aku malas nk layan .. even die marah , aku tak kisah pon tapi hakikatnye aku kisah hahaSenyuman Lebar .. dok kisoh bakpe 4 tahun doh kiteorg brkwn baik .. haha share masalah tapi aku je rasenye yg share lebih die tu share pon sekali je rasenyeeee .. bak kate die ` saye just pendegar n awk pencerita ' what de ? Annoying gile mamat nih GilaIngat aku ade cerita setiap hari .. hishh , tapi hakikatnye mmg ade .. haha .. just malas nak share lebih2 sbb kadang2 nak jugak ade personal problem haha .. nak selesaikan sendiri .. hehe .. hmm .. entah knape tibe2 je rase sayu ..Tidak pasti haha tapi ttp je dpt ketawa .. Liarrandom mood katekannn .. hehe ..cakap pasal random mood nie pulak .. gelaran nie classmate aku yg kasi .. QAID namenye de most weird person tapi aku lagi pelik okeh haha .. cakap2 pasal classmate nie mesti kau nak tahu aku umur brape kang ?? Okehh aku jawab , i am 16 year old .. muda lagi tu haha Malu.. semalam aku ade bace blog kakak senior aku yg pendek ketoq , josh a.k.a asma pendek  haha sorreeyyy awaks {#smileys123.tonqueout}haha ..Die nie merupakan kakak senior yg paling sporting , baik , comel , pendek , gile n yang paling aku sayang ..Hati (suke le tuu , senyum sikit ,senyum sikit ) Cintahaha tak lawaks :p you slalu mention name ai dlm blog yuu , so kali nie ai diberi kesempatan dan peluang untuk mention name yu gadis berhidung mancungTenang haha cakap2 hidung mancung nie aku ape kurangnyeSenyuman Lebar , my face kan ala2 arabian ,pakistanbian , philipinebian haha okey perasan  :3 biarlah {#smileys123.tonqueout} haha menyampah key haha .. actually aku tak tahu nak cakap ape dah , idea kosong ziro 000000 hahaha .. so let me tamatkan topik pd hari nie dengan ASSALAMUALAIKUM ... bhaiii Wah

Never trust someone who lies to you ..